Через корупцію: Саакашвілі викликають на допит в прокуратуру

На Київській митниці діє ціла корупційна схема з експорту українських горіхів.

Міхеїл Саакашвілі. Фото: соцмережі.

Прокуратура Київської області викликала на допит губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі. Про це йдеться в повідомленні прокуратури, передають Патріоти України.

"Прокуратура Київської області висловлює вдячність голові Одеської обласної державної адміністрації Саакашвілі за надану інформацію стосовно високопоставлених корупціонерів на Київській митниці, які, за попередньою інформацією, отримують надприбутки за маніпулювання вартості розмитнення товарів на різних митницях України, в тому числі про функціонування так званої горіхової мафії", – йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що Саакашвілі викликаний для надання інформації про відомі йому корупційні правопорушення з боку працівників митниці в приміщення прокуратури. "Зазначений виклик Саакашвілі на допит обумовлений необхідністю отримати інформацію, яка є важливою для слідства", - повідомляє прокуратура.

Зазначимо, Саакашвілі в ході антикорупційного форуму у Харкові розповів про діяльність т. зв. горіхової мафії. "Що таке "горіхова мафія"? Кожен рік люди купують горіхи у підприємців, приватних виробників, які продають. За нашою системою неможливо чисто оформити документи. Так зроблено, що ні одна бабуся, яка вирощує горіхи, не зможе ці документи правильно оформити. А експортні ліцензії є не у бабусь, вони є у фірм, які приходять до бабусь. Документи оформити неможливо, і вони закуповують у бабусь готівкою ці горіхи. Потім ці горіхи вивозять за кордон", - розповів Саакашвілі.

За словами Саакашвілі, на митниці діє ціла корупційна схема з експорту українських горіхів. "Кожен рік створювалася група з депутатів, СБУшників, прокурорів, і говорили: хочеш вивезти контейнер горіхів? Кожен контейнер 20 тис. дол., 15 тис. дол., 12 тис. дол., в залежності від врожаю, чи очищений він, і собі в кишеню. А державі - нуль. І кожен рік всі билися, хто буде сидіти на цій темі. Ми зараз взяли під контроль митницю, випустимо ці горіхи чесно, нехай платять в бюджет", - зазначив він.

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...