Через санкції: Росія вилетіла з трійки найбільших торгових партнерів Євросоюзу

Торговий оборот між РФ та ЄС впав до значень 2009 року.

Росія вибула з трійки торговельних партнерів ЄС. Ілюстрація:bdzhola.com

Росія більше не входить в трійку найбільших торгових партнерів Європейського союзу. Відповідні дані оприлюднив Eurostat, зазначають Патріоти України.

Повідомляється, що обсяг двосторонньої торгівлі ЄС з Росією в 2015 році склав 209,6 мільярдів євро, що на 26% менше, ніж в 2014 році.

Таким чином, торговий оборот між ними впав до значень 2009 року, коли Росія і ЄС торгували один з одним на рівні 185 млрд євро.

У списку торговельних партнерів Європейського союзу в 2015 році РФ вперше поступилася третім місцем Швейцарії, оборот якої досяг 253 млрд євро. На першому місці знаходиться США (619 млрд євро), на другому - Китай (521 млрд євро).

Незважаючи на це, Євросоюз залишився провідним торговим партнером для РФ. Торгівля між Росією і ЄС почала падати ще до погіршення відносин і використання двосторонніх санкцій.

"Тіньовий" флот РФ, що живить війну проти України, вийшов з-під контролю, - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 15:56

Рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами, нагадують Патріоти України. Видання The Тelegra...

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...