"Чому в Україні так стрімко зростають ціни?" - блогер

"Чому в Україні так стрімко зростають ціни? Перед усім за рахунок корупційної складової у собівартості фактично усіх трварів і послуг - як тих, що вироблено тут, так й імпортоватованих", - пише на своїй сторінці в Фейсбук Костянтин Матвієнко, передають Патріоти України, і продовжує:

"Якщо сплачувати усі законні мита, то завозити сюди, наприклад, побутову техніку чи харчі просто нерентабельно - отже контрабанда, яка потребує хабарів.

Щоб відкрити легальну крамницю треба тих самих хабарів за безліч дозволів та ліцензій і ще "підігріву" податківцям та іншим контролерам. Аналогічна ситуація на траспорті у будівництві, комерційних закладах освіти і медицини... За ними тягнуться побори у некомерційних.

Девальвація гривні, подейкують, що штучна, тягне за собою, зокрема, зростання вартості пального. В результаті зростають транспортні видатки, а отже ціни на усе, включно із послугами, наприклад, няньок.

Те саме - через підвищення тарифів.

Бюджет виснажується: субсидіями для постачальників води, тепла, електроенергії (вона в нас обкладається акцизом); корупційними виплатами ПДВ за фіктивну продукцію; компенсаціййними виплатами великим виробникам, наприклад, курятини, яка йде на експорт... . А фермерам не вистачає оборотних грошей і вони мусять підвищувати ціни на свою продукцію.

Влада обходиться дедалі дорожче. У проекті держбюджету на наступний рік більше, ніж удвічі збільшено видатки на президента, уряд, правоохорнців тощо.

З 14 року знищено 101 банк. Іпотечні та інші кредити не доступні... Це зупиняє економіку. Ринок праці ховається у густішу тінь, бо легальне працевлаштування так само не є рентабельним для дрібних працедавців, як і завезення краму для імпортерів...

І всі описані процеси мають єдине першоджерело...".

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...