Чому важливо зберегти експорт озброєнь. В Україні підрахували прибутки за 2017-й

Один проданий за кордон танк дозволяє відремонтувати 10-15 для ЗСУ. Основними замовниками вітчизняної продукції в сфері озброєння залишаються країни Азії та Африки

Україна в 2017 році отримала 600 мільйонів доларів доходу від реалізації експортних контрактів і надання сервісних послуг на території країн-замовників, зазначають Патріоти України.

До початку військових дій був рік, коли дохід від продажу зброї, комплектуючих і послуг склав 1,8 мільярда доларів. Таку заяву зробив під час чату в "Главреді" директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Експерт підкреслив, що основними замовниками вітчизняної продукції в сфері озброєння залишаються країни Азії та Африки. Раніше в їх число входила Росія, проте з 2014 року ситуація змінилася.

У порівнянні з минулими роками, зазначив аналітик, експорт демонструє тенденцію до зниження. Причина полягає в нестабільній ситуації в країні. Однак, оскільки війна в Україні не оголошена, розривати контракти з замовниками підстав немає.

"Є підхід, який полягає в тому, що в основному експортуються сервісні послуги, деякі зразки техніки, які виконуються в рамках раніше укладених контрактів, тому що відмовитися від виконання цих контрактів ми не можемо. Бо ми не оголосили надзвичайний стан. Отже, ми повинні виконувати контракти ", - сказав Згурець.

Спікер додав, що така ситуація має для української економіки певні переваги.

"Надходження фінансових валютних ресурсів дозволяє нам наповнювати державний бюджет, який використовується для фінансування потреб ЗСУ. Умовно кажучи, якщо танк "Оплот" для експорту коштує 5 мільйонів доларів, а ремонт танка Т-72 коштує 17 мільйонів гривень, виходить, що один експортований танк дозволяє відремонтувати 10-15 танків в Україні. Це співвідношення часто використовується, щоб показати, чому нам потрібно зберігати експорт і одночасно посилювати можливості ремонтних підприємств за рахунок більш низької ціни на озброєнні української армії ", - підсумував він.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...