Чи по кишені? Названо ціну проїзду першою платною дорогою в Україні

Ціна проїзду першою в Україні платною дорогою зі Львова до Краковця (Польща), будівництво якої почнеться в 2020 році, буде не більш як 7-10 євроцентів за кілометр. Про це в інтерв'ю УНІАН заявив в.о. голови "Укравтодору" Славомір Новак, повідомляють Патріоти України.

Ми маємо брати як орієнтир європейські ціни. Але все таки в Україні буде трохи дешевше. Середня вартість будівництва автобану в Європі - 10 млн євро за кілометр. В Україні, думаю, вийде не більш як 5-6 мільйонів євро за кілометр. Тому ціна проїзду не буде більш ніж 7-10 євроцентів за кілометр», - сказав він.

Нагадаємо, у червні 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян сказав, що тендер на будівництво першої платної дороги за маршрутом Львів-Краковець, який намагаються провести з 2015 року, буде оголошено до кінця цього року. Однак, у 2019 році в.о. голови «Укравтодору» Новак заявив, що будівництво першої платної дороги зі Львова до Краковця (Польща) розпочнеться у 2020 році.

Джерело: УНІАН

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...