"Чим більше ти береш, тим менше платиш": В Україні запропонували новий метод розрахунків за "комуналку"

Все залежить від прозорості української економіки і справедливого ціноутворення на енергоносії.

В Україні запропонували новий метод розрахунків за "комуналку". Фото: zp.vgorode.ua.

В майбутньому Україна повинна прийти до того, що чим більше споживається послуг, тим нижча за них оплата. Про це в своєму блозі написав голова правління альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Логіка ціноутворення будується на тому, що ті, хто мало споживають, мають маленький дохід, і, відповідно, можуть менше платити. Але в світі існує інша практика - чим більше ти береш, тим менше платиш. Тобто якщо ти береш оптом, умовно кажучи, купуєш мішок яблук, тим менше платиш за кілограм, ніж той, хто купує вроздріб ", - пояснив експерт.

У той же час він вважає, що так як економіка і ціноутворення в Україні викривлені, такої логіки немає. "У майбутньому до неї, напевно, потрібно прийти", - резюмував Валерій Боровик.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...