
Вартість м'яса в Україні на порядок нижча, ніж у Польщі і Литві. Про це свідчать дані порталу Numbeo, повідомляють Патріоти України.
Кілограм курячої грудки у Києві коштує у середньому 82 грн. У Варшаві - 16 злотих (123 грн), у Вільнюсі - 4,4 євро (143 грн).
За кілограм яловичини кияни платять у середньому 137 грн. Жителю Варшави яловичина обходиться удвічі дорожче - 34,5 злотих (258 грн) за кілограм, жителю Вільнюса - 7 євро (225 грн).
При цьому, є продукти, вартість яких в Україні дещо вища, ніж у Польщі. Наприклад - молоко і сир. Літр молока у Києві коштує в середньому 23 грн, у Варшаві - 2,6 злотих (19 грн). Кілограм сиру обійдеться киянинові у середньому в 181 грн, жителю польської столиці - у 23 злотих (178 грн).
У Вільнюсі всі соціальні продукти харчування коштують дорожче, ніж у Києві. В цілому, вартість життя у Польщі та Литві на 42% і 67% вища, ніж в Україні.

В Україні перед Різдвом та Новим роком очікується помірне зростання цін на продукти для святкових столів, зокрема м’ясо, молочну продукцію, жири, сало та яйця. Стрімких підвищень не буде, оскільки ринок реагує на традиційно високий попит, а пропозиція ...
Питання майбутньої динаміки курсу долара залишається одним із ключових орієнтирів економічних очікувань українців. Воєнні ризики, залежність від зовнішньої допомоги та тиск на бюджет традиційно створюють підґрунтя для тривог. Проте економісти наголошую...