Де ми будемо брати гроші? У "Батьківщині" закликали оприлюднити джерела фінансування мінімальних зарплат

Вадим Івченко просить представити нову методологію розрахунку "мінімалки" у тарифній сітці.

Депутат Верховної Ради з фракції "Батьківщина" Вадим Івченко закликав Кабінет міністрів надати докладні розрахунки щодо підвищення мінімальної зарплати. Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна, передають Патріоти України з посиланням на LB.ua.

"Подайте нову методологію і покажіть по тарифній сітці все, що може бути. Покажіть, скільки буде отримувати перший тарифний розряд і директор школи. Чи в нас справді будуть прирівняні двірник і лаборант середньої категорії?" - заявив Івченко.

Депутат також зажадав зазначити всі джерела, з яких будуть фінансуватися підвищені мінімальні зарплати.

"Де ми будемо брати гроші? Тому що, якщо ви сядете на бізнес, він заплатить ЄСВ, але це пенсійний фонд. А що робити з тими людьми, які сидять на бюджеті? А що ви робите з тарифною сіткою зарплат, які прив'язані до рівня мінімальної зарплати?

Так, ви говорите про депутатів, а ви сказали про те, що ви підняли вдвічі або навіть утричі міністрам? Ви ж про це не сказали. А чому ви не говорите про те, що у нас до мінімальної зарплати прив'язані судді?" - заявив депутат.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...