"Денег нет, но вы держитесь": У Росії рекордно підвищують пенсійний вік і податки

Пенсійний вік у 65 років у Росії стане одним з найвищих у СНД.

Фото: pnp.ru

Росіяни вже незабаром будуть виходити на пенсію в 65 років і більше витрачати на податки. Відповідні пропозиції підготував уряд Російської Федерації на чолі з Дмитром Медведєвим, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТАСС.

"Пропонується ввести досить тривалий перехідний період - почати його пропонують з 2019 року, щоб крок за кроком досягти виходу на пенсію в 65 років для чоловіків в 2028 році і в 63 роки для жінок в 2034 році", - цитує російського прем'єра видання.

До слова, підвищення пенсійного віку на даний момент відбувається в багатьох країнах Європи у зв'язку з проблемами з фінансуванням Пенсійних фондів. На прямій лінії президент РФ Володимир Путін заявив, що відноситься до питання підвищення пенсійного віку "надзвичайно обережно", але вже через тиждень Медведєв анонсував нововведення. Так, судячи з його слів, щорічно вік виходу на "заслужений відпочинок" будуть збільшувати на 6 місяців, в результаті вже через 10 років чоловіки отримуватимуть пенсії в 65 років, а жінки - в 63.

В середньому росіяни, які досягають 60 років, живуть ще 14,7 року. Відповідно, після нововведення від Медведєва, жителі Росії зможуть насолоджуватися пенсією всього 9,7 р.

До слова, крім підвищення пенсійного віку, Дмитро Медведєв оголосив про ще один неприємний для росіян нововведенні. Ставку податку на додану вартість (ПДВ) підвищать з 18 до 20%. До слова, з огляду на те, що податок закладений в кінцевій вартості більшості товарів і послуг, таке нововведення вдарить по гаманцях більшості жителів РФ.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...