Депутати Європарламенту підтримали надання Україні додаткових торгових преференцій

Рішення надати Україні додаткові торгові преференції підтримали 566 депутатів, проти виступили 96, ще 28 утрималися.

Європарламент. Ілюстрація:focus.ua

4 липня Європейський парламент схвалив надання Україні додаткових торгових преференцій. Про це повідомляється на його сайті, передають Патріоти України.

Відзначається, що річний обсяг додаткових квот встановлюється на рівні 3 тис. тонн для томатів, 65 тис. тонн для пшениці, 625 тис. тонн для кукурудзи, 325 тис. для ячменю. Сировина для виготовлення добрив додаткових преференцій не отримала.

"Боротьба з корупцією стає умовою надання Україні пільг на експорт. Представники промисловості, а не тільки держави-члени, можуть вимагати звіт про можливі заходи щодо захисту виробників Євросоюзу", - йдеться в повідомленні.

Рішення підтримали 566 депутатів Європарламенту, проти проголосували 96, ще 28 утрималися.

Комітет Європарламенту схвалив розширення преференцій 20 червня. 28 червня рішення підтримали посли Європейського союзу. Тепер це повинна зробити Європейська рада. До кінця вересня положення може вступити в силу.

Як відомо, угода про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС набула чинності з 1 січня 2016 року.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...