Держстат повідомив, що в Україні другий місяць поспіль падають ціни

Але в порівнянні з аналогічним періодом минулого року споживчі ціни в країні виросли на 16,5%.

В Україні другий місяць поспіль фіксують зниження цін. Фото: regionews.ua.Споживчі ціни в Україні за підсумками липня 2016 року зменшилися на 0,1% після зниження на 0,2% в червні. Про це повідомляє Державна служба статистики України, передають Патріоти України з посиланням на Подробности.

Держстат відзначає, що інфляція після тривалого періоду уповільнення в річному вимірі за підсумками липня прискорилася до 7,9% у порівнянні з 6,9% за підсумками червня і 7,5% за підсумками травня.

Це пов'язано з тим, що в липні минулого року споживчі ціни впали аж на 1%, що і відбилося на прискоренні зростання показника споживчих цін в річному вимірі.

Таким чином, з початку поточного року споживчі ціни в Україні зросли на 4,8%, а в цілому за сім місяців поточного року до аналогічного періоду 2015 року - на 16,5%.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...