Діра Пенсійного фонду РФ: Кремль змусить платити росіян

Пенсійна політика РФ: на ЧС гроші є, на пенсії – немає.

Дефіцит пенсійного фонду Росії досяг 1 трлн рублів (16,05 млрд), зростання цього показника змушує російську владу підвищити пенсійний вік в країні, повідомляють Патріоти України.

За словами першого віце-прем'єра, міністра фінансів Антона Силуанова, витрати пенсійного фонду РФ близько 8 трлн рублів. Доходи, які збирає Пенсійний фонд за рахунок відрахувань від заробітної плати всіх працівників - близько 5 трлн рублів. Тобто 3 трлн сплачується за рахунок коштів федерального бюджету.

Окрім того, він уточнив, що з цих 3 млрд рублів два – це витрати держави на соціальні пенсії, які росіяни заробили ще в період існування СРСР. "А сам дефіцит, ось якщо брати його, так би мовити, по щирості, 1 трлн рублів", - заявив Силуанов. Він також запевнив, що інших шляхів для скорочення дефіциту, крім підвищення пенсійного віку, в розпорядженні російської влади немає. Як відомо, раніше російський уряд запропонував підвищити пенсійний вік для росіян, а також збільшити ставку податку на добавленнную вартість (ПДВ) з 18 до 20%.

Опублікував: Тетяна Ісічук

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...