Дна не видно: Ринок нерухомості в Україні за рік просів на 40%

Фахівці радять бути обережними з привабливими низькими цінами, адже квартирне шахрайство ще ніхто не відміняв.

Продаж нерухомості.

Сьогодні купити житло в столиці можна на 40% дешевше, ніж у минулому році, інформує програма "Ранок з Україною" на каналі "Україна". Однокімнатну квартиру в хрущовці можна знайти за 25 000 доларів. Рік тому за аналогічне житло потрібно було викласти 35-40, а в докризові часи – 50000 доларів, передають Патріоти України.

В інших регіонах теж помітно впали ціни. "В Одесі десь порядку 20 000 доларів – це 1-кімнатна квартира. Вартість 1-кімнатної квартири в Харкові нижче – 16000 доларів", – говорить ріелтор Світлана Бовсуновська.

Але і це не межа. Найбільше вартість нерухомості обвалилася в маленьких містах. Найнижчі ціни зараз у Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській та Запорізькій області. Наприклад, у центрі міста Бахмач Чернігівської області пристойну 1-кімнатну квартиру з сараєм і погребом продають за 7000 доларів. 2-кімнатну (правда, зі зручностями у дворі) можна купити за 5000 доларів.

У селищі Завалля Кіровоградської області житло з просторим балконом-лоджією, новим ремонтом і підвалом можна купити всього за 5000 доларів. Своє майно задешево люди продають, бо залишилися без роботи.

Дешево українці готові віддавати свої квартири ще й тому, що в будинках немає централізованого опалення. "Практично в усіх райцентрах опалення взагалі не надається – і вони залишилися без тепла. Або варіант номер два: вони йдуть за завищеними цифрам, як це стосується водопостачання. Є селища, в яких за один кубометр поданої води люди платять від 30 до 40 грн" , – розповідає експерт ринку нерухомості в Кіровоградській області Олександр Головко. Однак фахівці радять бути обережними з привабливими цінами, адже квартирне шахрайство ще ніхто не відміняв.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...