Долати труднощі та рухатись вперед: В Україні ростуть обсяги виробництва сільгосппродукції

Експерти порівняли статистичні дані і оприлюднили свої висновки.

Ілюстрація: umanrda.gov.ua

Обсяги виробництва сільськогосподарської продукції в Україні в жовтні поточного року зросли майже на 12,5 відсотків у порівнянні з показниками аналогічного періоду 2015 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на дані ПроАгро.

Однак обсяги виробництва сільгосппродукції в жовтні в порівнянні з вереснем поточного року скоротилися відразу на 26 відсотків. Як відзначили експерти, в цілому за період з січня по жовтень цього року виробництво сільськогосподарської продукції в Україні зросло майже на три відсотки в порівнянні зі статистичними даними за січень-жовтень 2015 року.

Що стосується тваринницької галузі, то обсяги виробництва поступово падають, і вони зменшилися на 2,8 відсотків, однак показники по виробництву рослинницької продукції, навпаки, покращилися на п'ять відсотків. За перші десять місяців цього року господарства змогли збільшити обсяги виробництва на 1,6 відсотків, а сільгосппідприємства України - на 3,9 відсотків.

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...