Доллар буде по 50? Насіров назвав новий рівень мінімалки в 2017 році

Доки чиновники запевняють українців в покращенні життя, курс долара починає невпинно рости. Дорожчають і товари та послуги, за які доведеться платити "по-новому".

Роман Насіров. Фото: ЖЖ

Після заяви прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про те, що з 1 січня 2017 року мінімальна зарплата в Україні зросте вдвічі та становитиме 3200 гривень, деякі з українських високопосадовців вирішили ще більше підняти планку, передають Патріоти України.

Так, на думку голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, держава має рухатися до того, щоб у 2017 році мінімальна зарплата становили 5 тисяч гривень. Таку заяву керівник ДФС час селекторної наради щодо підвищення рівня мінімальної зарплати, повідомляє Укрінформ.

"У новому році нам треба буде рухатися до наступного кроку, щоб це було 5 тисяч гривень", – сказав Насіров.

За його словами, підвищити рівень заробітних плат вкрай необхідно, адже від цього значною мірою залежать доходи держави.

Причиною для збільшення мінімальної зарплати для Насірова є те, що протягом року Державна фіскальна служба робить акцент на тому, щоб в Україні більше коштів збиралося з податку на прибуток та податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Зі збільшенням зарплат збільшиться абсолютна сума надходжень до державного бюджету.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...