Дуля від Бацьки: Білорусь не визнає борг перед Газпромом

Що ж, Бацька, не прогав тепер "зелених чоловічків"! Вони прийдуть "рятувати" російську вату від дешевого газу. А заодно і чогось вкрасти - як на Донбасі.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото: rodina.newsПитання про знижку на газ для Білорусі Росією не розглядається, ціна повинна визначатися в рамках чинного контракту, - про таку позицію глави російського міненерго Олександр Новак передають Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

"Наша позиція полягає в тому, що є підписаний контракт, який діє на період 2015-2016 років, в рамках цього контракту обумовлена формула, яка передбачена чинною угодою. Цей контракт ніхто не відміняв, по ньому білоруська сторона платила в 2015 році і має платити в 2016-му", - сказав він.

Раніше білоруська влада, на підставі власних розрахунків, зажадала знизити ціну на газ майже вдвічі - до 73 доларів - у зв'язку з падінням курсу рубля по відношенню до долара.

"Що стосується природного газу, то його ціна на початку 2014 року становила 165 доларів за тисячу кубометрів (за діючим договором). Це було при курсі російського рубля 32-33 за долар. Станом на 1 січня 2015 року в нас ціна на газ стала 142 долари. При цьому долар став коштувати більше 60 російських рублів. Логічно, що газ вже повинен коштувати близько 80 доларів, а у нас 142", - заявив на початку квітня білоруський прем'єр Андрій Кобяков.

Через місяць міністр енергетики Білорусі Володимир Потупчик заявив, що справедливою ціною на російський газ білоруська сторона вважає 73 долара за тисячу кубометрів.

Російська сторона заявляє, що з початку року Мінськ уже заборгував "Газпрому" більше 125 мільйонів доларів. Білоруська влада борг не визнає, посилаючись на свій розрахунок ціни.

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...