Економічне зростання прискорюватиметься в 2017 та 2018 роках: Fitch підвищив довгостроковий рейтинг України

​Підвищення рейтингу відображає зниження ризиків для зовнішнього фінансування України.​

Ілюстрація:www.miningpress.com

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валюті з "CCC"(можливий дефолт) до рівня "B-" (істотно недостатній рівень кредитоспроможності), прогноз стабільний. Про це йдеться в прес-релізі агентства, передають Патріоти України з посиланням на Zn.ua.

Рейтинг випуску облігацій в іноземній і національній валютах України також підвищено з рівня "CCC" до "B-", рейтинг країнової стелі піднято на рівень "B-", короткостроковий РДЕ в національній та іноземній валюті з рівня "C" до "B". Підвищення рейтингу відображає зниження ризиків для зовнішнього фінансування України.

Відзначається, що зовнішні резерви України зросли в січні-жовтні 2016 року на 2 млрд доларів до 15,5 млрд доларів, чому посприяли поліпшення експортних цін, внутрішня впевненість і збільшення гнучкості обмінного курсу. Fitch прогнозує збільшення дефіциту платіжного балансу до 2,5% від ВВП в 2016 році до 0,2% у 2015 році.

До 2018 року показник, як очікується, досягне 3% від ВВП. "Тим не менш, багатостороннє та двостороннє фінансування, а також підвищення довіри всередині країни і високий чистий приплив капіталу будуть генерувати зростання міжнародних резервів до середнього рівня в 2,3 мільярда доларів в 2017-2018 роках", — зазначається в повідомленні агентства.

Інфляція прогнозується в середньому на рівні 14,9% у 2016 році, у порівнянні з 48,5% у 2015 році. Національний банк України працює над заходами поступового зниження інфляції до 5% до 2019 року, відзначає агентство. Загальний державний борг України, згідно з прогнозом, збільшиться до 74% від ВВП в 2016 році до 67% в 2015 році.

Економічне зростання країни в 2017 році може прискоритися до 2,5% з 1,1% в 2016 році, а до 2018 року досягти 3%. Макроекономічна стабільність покращилася, незважаючи на затримку програми допомоги від МВФ, зазначається в прес-релізі.

У травні 2016 року міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило на рівні "ССС" довгостроковий рейтинг України в іноземній і національній валютах. "Підтвердження рейтингів відображає відсутність прогресу в програмі реформ, необхідних для розблокування донорської підтримки, яка посилилося політичною гризнею (political wrangling)", - йшлося в прес-релізі агентства.

Треба ще добавки: Один з найбільших НПЗ Роснєфті відновив роботу після зупинки через атаку дронів - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 19:39

Нафтопереробний завод Роснєфті в Туапсе Краснодарського краю РФ відновив переробку нафти після атаки українських дронів у січні цього року. Про це з посиланням на два галузеві джерела повідомляє Reuters. За словами співрозмовників агентства, наприкінці...

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...