Експерт пояснив, чому українцям не варто чекати швидкого підвищення "мінімалки"

На підвищенні мінімалки, швидше за все, спробують зіграти напередодні президентських виборів в Україні.

Ілюстрація: podrobnosti.ua

Ініціатива президента України Петра Порошенка щодо підвищення мінімальної зарплати до 4100 грн може бути пов'язана з наближенням виборів на пост глави держави, запланованих на березень 2019 року. Про це заявив виконавчий директор Фонду Блейзера Олег Устенко, повідомляють Патріоти України з посиланням на Апостроф.

За словами експерта, такі збільшення соціальних стандартів характерні для популістськи орієнтованих країн "на піках політичних циклів". Олег Устенко вважає, що українцям не варто чекати підвищення "мінімалки" на початку 2018 року.

"У реальності це збільшення навряд чи відбудеться з 1 січня або навіть з першого кварталу - швидше за все, його будуть намагатися відстрочити, наскільки це можливо, на кінець року. З'являється можливість про це говорити, на цьому будувати передвиборну програму", - сказав Устенко.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...