Експерт спрогнозвував, що буде з курсом долара перед Новим роком

Україна закриє 2018 рік з курсом в 28,9-29,3 грн/$. Сьогоднішні ж коливання курсу гривні до долара, які пов'язують із введенням в Україні воєнного стану, обумовлені виключно психологічними факторами і спробами спекулянтів розгойдати ситуацію. Про це заявив економіст Максим Праздніков, повідомляють Патріоти України.

Він наголосив, що особисто бачив фотографії обмінників, що продають долар по 29,5-29,6 грн/$. "Зрозуміло, що це ситуативно на деякий проміжок часу. Якщо ми в принципі говоримо про зміну курсу, про те, що відбувалося з доларом, то досить давно йшла мова про те, що до кінця року ми очікуємо курс близько 29 гривень за долар. На це впливала ціла низка факторів", – пояснив Праздніков.

За його словами, хоча введення воєнного стану і могло виступити таким собі каталізатором ситуації, але це далеко не єдиний фактор, який зумовлює просідання курсу. "Можна говорити про те, що в певних межах – 28,9-29,3... це те, з чим ми, швидше за все, рік і закриємо", – підсумував економіст.

Джерело: Обозреватель

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...