Ерік Найман: Безбожно завищена ціна на газ - це корупція найвищого рівня

Невиправдане підвищення урядом України ціни на газ для населення викликає різке засудження світової спільноти.

Ерік Найман. Фото: company.ligazakon.ua.

«Украина снова повысила цены на газ для населения. При этом вся цена базируется на импортном газе, а газ внутренней добычи, по сути, дает сверхприбыли НАКу и приближенным к нему кланам", - написав експерт з економіки Ерік Найман на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Нагадаємо, що з 1 травня 2016 року загальна ціна газу для населення складе 6,877 грн. за куб., в тому числі 4,849 грн. - за кубометр імпортного газу.

«Это дает импортную цену $192 за 1000 куб. газа. И это притом что с начала года цены на газ упали более чем на 30%, а средняя контрактная цена российского газа на границе Германии в марте составила $147 за тысячу кубов и продолжает снижаться. То есть на население Украины переложили весь импорт газа и эту цену безбожно завысили, тога как газ внутренней добычи достался кланам.

Интересно, снизят ли цены на газ с началом отопительного сезона. Основание для этого будет простое - летом цены на газ в Европе ожидаются на уровне уже $100 за тысячу кубов. То есть ВДВОЕ (!) ниже, чем установленная сейчас для украинцев. Если честно, я не верю в такую щедрость украинских властей. Ведь речь идет о коррупции самого высокого уровня», - підкреслив Найман.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...