Фальшиві гроші: Експерт пояснив, що робити з такими купюрами українцям

Якщо фальшиві гроші видав банкомат, то потрібно звертатися до банку, якому він належить.

Ілюстрація: Dengi.ua

Фальшиві гроші в жодному разі не варто намагатися кудись "спихнути" чи використати. Таку пораду в ефірі дала адвокат Тетяна Лежух-Вовк, відомляють Патріоти України з посиланням на obozrevatel.com.

"Якщо людина виявила цю купюру, то не варто намагатися її використати, а спробувати зафіксувати той факт, звідки ці кошти отримані. Якщо це валютно-обмінна операція і, наприклад, обмінник, тоді обов'язково потрібно отримати квитанцію, щоб можна було підтвердити походження цих коштів", - зазначила вона.

Юристка нагадала недавню історію з жителем Івано-Франківська. "Людина поміняла кошти і потім намагалася погасити кредит, внести їх на рахунок банку. Там були виявлені фальшиві купюри і виявилося, що людина здійснила валютно-обмінну операцію не в банку, а у приватної особи. Вона не перевірила купюри, спробувала здати і була затримана співробітниками поліції. Тому що у випадку, якщо є більше трьох купюр фальшивих, співробітник банку повинен повідомити в поліцію", - розповіла адвокат.

За її словами, збитки громадян має відшкодовувати фінансова установа, якій належить банкомат. "Якщо гроші були зняті з банкомату, то це повинна бути відповідальність банку. Я вважаю, що є нормативна база, яка дозволяє людині, що зняла кошти в банкоматі, в подальшому пред'являти позов", - зазначила вона.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...