Fitch зробив прогноз по зростанню економіки України протягом 2018 та 2019 років

​Економіка держави набирає оберти. Однак не тими темпами, котрі потрібні для її швидкого відновлення до довоєнного рівня

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings зберегло прогноз зростання економіки України в 2018 році на рівні 3,2% і прогнозує прискорення зростання ВВП в 2019 році на 3,7%. Про це йдеться в прес-релізі агентства, зазначають Патріоти України.

Fitch відзначає, що в 2017 році економіка України продовжувала демонструвати невелике відновлення, і оцінює зростання ВВП за підсумками року на 2%. Агентство прогнозує, що економічна активність поступово відновлюватиметься за рахунок внутрішнього попиту.

«Невирішені конфлікти на сході України, ймовірно, сильно вплинуть на перспективи відновлення, тоді як відсутність доступу до ресурсів Донецька і Луганська буде як і раніше негативно впливати на показники ефективності», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що український уряд перебуває під тиском складної програми реформ, проведення яких є умовою надання Міжнародним валютним фондом зовнішнього фінансування.

Як повідомлялося, Державна служба статистики поліпшила оцінку зростання реального ВВП України в 2017 році до 2,5% з 2,2% за оперативними даними. Як відомо, НБУ очікує, що в 2018 і 2019 роках зростання ВВП прискориться на 3,2% і 3,5% відповідно.

Президент Петро Порошенко очікує зростання української економіки на 3,2% в 2018 році. Міжнародне рейтингове агентство Moody's прогнозує зростання ВВП України на 3,5% в 2018 році.

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...