"Гарантії" Кремля? У Німеччині висунули РФ важливу для України умову у будівництві "Північного потоку-2"

Як зазначала Меркель, Берліну потрібна ясність з боку Москви, що росіяни будуть продовжувати використовувати українську ГТС.

Ілюстрація:5 канал

Німеччина вважає, що Росії необхідно надати гарантії того, що вона постачатиме газ через українську газотранспортну систему після запуску газогону "Північний потік-2". Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на заяву посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля, зазначають Патріоти України.

"Як зазначала Меркель, нам потрібна ясність з боку Росії, що вони будуть продовжувати використовувати українську ГТС. Мають бути гарантії, на які можна покластися", – сказав Райхель.

Він також додав, що форми такої гарантії ще обговорюються. Крім цього, він висловив впевненість у тому, що США не застосовуватимуть санкцій проти компаній, які будують "Північний потік-2".

Як відомо, 27 березня Німеччина видала повний комплект дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" у німецькій Виключно економічній зоні (ВЕЗ). Фінляндія видала останній необхідний дозвіл для будівництва на своїй території газогону "Північний потік-2".

Глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що після запуску газопроводів "Північний потік-2" та "Турецький потік" транзит російського газу через Україну скоротиться в 10 разів.

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...