"Газпром" заявив, що готовий продавати газ Україні на 25% дешевше: Названо умови

Російський "Газпром" готовий підписати з Україною прямі контракти на поставку газу за ціною приблизно на 25% меншою за наявну, при цьому у Кремлі виступають за консорціум (спільне керування) газотранспортною системи. Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер на зустрічі прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва з одним із засновників "Опозиційної платформи - За життя" Юрієм Бойком і його політичним соратником Віктором Медведчуком, повідомляють Патріоти України.

"Звісно, сьогодні рано говорити про конкретну ціну за таким контрактом... за новим контрактом прямих поставок російського газу на український ринок ціна для кінцевого споживача на українському ринку буде десь на чверть нижчою за нинішній рівень цін", — припустив Міллер.

Разом з тим на переговорах обговорили фактичну передачу української ГТС у спільне керування з Росією. Наразі проти цього виступає "Нафтогаз". Також на переговорах Медведчук і Бойко розповіли прем'єр-міністрові країни-агресора про те, як сильно виросли тарифи в Україні.

Зазначимо, Україна вже більше трьох років не купує газ безпосередньо у Росії. Вартість блакитного палива наразі становить 8,55 грн /куб. При цьому Кремль втратив важіль тиску і більше не може маніпулювати можливим підвищенням тарифів для України.

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...