Голод олігархів: "Кіпріоти" Коломойський з Боголюбовим вимагають від України $4,6 млрд - ЗМІ

Кіпрські офшори олігархів вказують на чотири основні причини для позову до України.

Боголюбов та Коломойський. Фото:ipress.ua

Мін'юст отримав офіційний позов від трьох кіпрських компаній до України на суму $4,674 млрд. Про це пише Дзеркало тижня, інформують Патріоти України.

Позивачі - Littop Enterprises Limited, Dridgemоnt Ventures Limited і Bordo Management Limited направили вимогу до Мін'юсту після рішення на їх користь, прийнятого судом Стокгольма. За словами джерела, три кіпрські компанії – міноритарні акціонери ПАТ "Укрнафта", вперше визнали (що випливає з документів. - ред.), що вони підконтрольні громадянину України, Ізраїлю та Кіпру Ігорю Коломойському і громадянину Геннадію Боголюбову.

Суму позову складають 2,063 млрд, які мінориторії Укрнафти вимагають в рахунок втрати дивідендів; 932 млн, необхідних в рахунок штрафних санкцій; 1,679 млрд - в рахунок втрати вартості акцій.

Кіпрські офшори Коломойського і Боголюбова вказують на чотири основні причини для позову до України: експропріація газу, видобутого ПАТ "Укрнафта" або його купівля за заниженими цінами з боку НАК "Нафтогазу України" протягом кількох років; зміна корпоративної структури ПАТ "Укрнафта" в результаті зміни кворуму для проведення загальних зборів акціонерів з 60% до 50%; відсторонення осіб, призначених інвесторами, від управління Укрнафтою; збільшення рентної плати за використання надр.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...