Головне - це почати: Україна заарештувала акції компанії російського "Газпрому"

Заходи вжито з метою стягнення з "Газпрому" штрафу Антимонопольного комітету України.

"Газпром" буде покарано? Ілюстрація: РБК.

Міністерство юстиції України заарештувало акції компанії "Газтранзит", яка належить російському газовому монополістові "Газпрому". Про це повідомляє Delo, посилаючись на дані звітності "Газпрому" за перший квартал 2017 року. Новину передають Патріоти України.

Зазначається, що монополіст отримав від відомства постанову про відкриття виконавчого провадження на 189,125 млрд грн і накладення арешту на акції "дочки" "Газпрому". Всі ці заходи вжито з метою стягнення з "Газпрому" штрафу Антимонопольного комітету України (АМКУ), а також штрафу і пені розміром 17,193 млрд гривень.

«Газпром вивчає можливості для подальшого захисту своїх прав», - повідомив прес-секретар глави компанії Олексія Міллера Сергій Купріянов. «Газтранзит» - афілійоване з «Газпромом» приватне акціонерне товариство, по 40,2% його акцій належать «Газпрому» і «Нафтогазу України», ще 19,6% володіє турецький «Турусгаз».

«Газтранзит» створювався як оператор газотранспортної системи України для поставок газу в Туреччину і на Балкани. Причиною для арешту цінних паперів став штраф, який Антимонопольний комітет України виписав російському газовому концерну за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу протягом 2009-2015 років.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...