Головне - захотіти: Родина з Київщини розвинула успішний бізнес на вирощуванні екзотичних грибів (відео)

Чоловік з дружиною вирішили виростити справжній делікатес - шиїтаке, і їм все вдалося.

Гриби шиїтаке в Україні - рідкість. Фото:скрін відео

Шиїтаке – це гриб, родом зі Східної Азії. Проте в Україні знайшлася родина, яка вирішила підкорити цей делікатес. Та виростити його в українських умовах. Про це розповідається в сюжеті каналу 24, передають Патріоти України.

І попри незвичність продукції, клієнтів в них не бракує. Адже крім цікавого смаку, шиїтаке допомагають діабетикам та сповільнюють ріст ракових клітин.

Все починалося з телеканалу "Діскавері". Лора переглядала програму про шиїтаке. І захотіла скуштувати гриби з такою чудернацькою назвою. Але знайти такий смаколик в Україні було неможливо. Тому вирішили з чоловіком виростити на дачі.

В той час родина якраз шукала вдалу ідею для бізнесу. Чоловік Лори довго прораховував, чи авантюрні шиїтаке – вдала ідея. Та й вкласти потрібно було чимало грошей.

"Було дуже важко спрогнозувати попит на такий досить непоширений продукт, мало відомий продукт на українському ринку," – розповів підприємець Андрій Савчук.

Проте, як виявилося, з ідеєю не прогадали. Чотири роки тому отримали перший врожай. І в першому ж магазині гриби пішли на ура. Основні клієнти – магазини та ресторани преміум-класу. Ціна теж відповідна – від 250 до 280 грн за кілограм.

Проте така вартість через те, що на вирощення гриба йде півроку. Та й доглядати за шиїтаке складно. Тільки абсолютно чисте приміщення, хороше оснащення, правильне повітря.

В планах підприємців нагодувати закордонного гурмана. Розпочнуть з Північної Європи, там українськими шиїтаке вже зацікавилися. І хоч потрібно пройти відповідну сертифікацію та збільшити виробництво, проте оптимістична родина справлялася і не з такими викликами.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...