"Горе-то какое!": Російські банки можуть зникнути з України, - Нацбанк

На сьогоднішній день російські банки працюють в Україні зі скороченими можливостями: діють обмеження в фінансових операціях, всі дії координуються призначеним куратором.

Катерина Рожкова. Фото: W-n.com.ua.

Представник Національного банку надав свої прогнози про те, що чекає на російські банки в Україні, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

Заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова розповіла, що може бути в найближчому майбутньому з банками з російським капіталом, які досі працюють в Україні. На її думку, існує лише два варіанти: або вони будуть зменшувати свою присутність на українському ринку, або ж знайдуть собі нових власників. Саме останнім, за словами заступниці голови НБУ, і займається керівництво банків.

Як зазначає Рожкова, на сьогоднішній день російські банки працюють в Україні зі скороченими можливостями: діють обмеження в фінансових операціях, всі дії координуються призначеним куратором. Також в банках спостерігається зменшення об’єму вкладів. Загалом в банківському секторі України, за словами Рожкової, присутні п’ять банків з капіталом Російської Федерації. Сьогодні ці банки не надають кредитів. Хоча існує ситуація, що деякі державні установи мають кредити в банках з російським капіталом. Це питання на даний момент обговорюється на рівні міністерств. Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що 2016 рік став рекордним на збитки для українських банків. За останніми даними, втрати банківського сектору в 2016 році дорівнюють 159 мільярдам гривень.

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...