У поточному році вартість кошику зросла на 27% і в середньому складе 569 гривень, про це написав генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook, повідомляють Патріоти України.
"40% вартості всієї корзини становили м’ясні вироби, а ще 22% – вино. У 2016 році кошик коштував 449 гривень, а в 2017 – вже 569 гривень", – відзначив Дорошенко.
До "контрольного" кошику поклали кілограм домашньої буженини та ковбаси, дві пляшки вина "Кагор" українського та молдовського виробництва, паску вагою 0,5 кілограма, 200 грамів вершкового масла, 500 грамів твердого сиру, 250 грамів хріну, кілограм солі, десять курячих яєць та пачку церковних свічок.
Дорошенко відзначив, що у порівняні з минулим роком, не подорожчали лише церковні свічки, а найбільше подорожчав хрін.
В Україні зафіксовано різке зменшення кількості фізичних осіб-підприємців (ФОПів), що може свідчити про серйозні проблеми в малому бізнесі та економіці загалом. За останні місяці тисячі підприємців припинили діяльність, і ця тенденція набирає обертів, ...
У 2025 році на пенсію за віком у 60 років мають право вийти громадяни, які мають трудовий стаж щонайменше 32 роки, у 63 роки - зі стажем як мінімум 22 роки та у 65 років - зі стажем щонайменше 15 років. Виплати їм нараховують індивідуально, у залежност...