І це ще Зеленський не президент: Київський суд стягнув з одержавленого "ПриватБанку" 25 000 000 на користь Коломойського

"ПриватБанк", яким раніше володів олігарх, у 2017 році відмовився платити за кредитною іпотечною угодою з фірмою, кінцевим бенефіціаром якої, за даними ЗМІ, також є Коломойський.

Ігор Коломойський. Фото: Рейтерс.

Державний банк "ПриватБанк" має виплатити 24,98 млн грн кредитних боргів за іпотекою фірмі з Дніпра "Акватера". Рішення про це Господарський суд Києва ухвалив 18 грудня 2018 року, але відомо про це стало зараз, передають Патріоти України.

У мотивувальній частині документа йдеться, що кредитну угоду на суму 5 млрд грн було підписано у березні 2009 року між "ПриватБанком" та Національним банком України (НБУ). У травні 2014 року "ПриватБанк" підписав з "Акватерою" іпотечну угоду, яка стосувалася низки приміщень у Дніпрі, вартість яких оцінювали у 24,98 млн грн.

У 2017 році "Акватера" заплатила цю суму Нацбанку і стала вимагати від "ПриватБанку" компенсувати ці кошти. Банк цього не зробив, і фірма звернулася в суд. Рішенню за грудень 2018 року передувала низка засідань у різних судових інстанціях України.

"Укрінформ" стверджує, що кінцевими бенефіціарами ТОВ "Акватера", яке займається наданням в оренду та експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, є бізнесмени Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський. Раніше вони були власниками "ПриватБанку".

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...