І знову затягнути пояси: У Києві чергова хвиля підвищення тарифів на квартплату

Причинами підвищення стали збільшення заробітної плати персоналу ЖЕКів, подорожчання електроенергії і палива для спецтехніки, а також необхідність виділити дотації домівках ОСББ та ЖБК.

Ілюстрація: gx.net.ua

Наразі тарифи на утримання будинків та прибудинкових територій планують підвищити там, де це не відбулося влітку, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Вести".

Зокрема, у Києві продовжують підвищувати тариф на послуги з утримання будинків та прибудинкової території. На сайті КМДА опублікували відповіднийпроект розпорядження, в якому значиться 204 багатоквартирних будинки та гуртожитки в Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Оболонському, Подільському, Святошинському та Солом'янському районах. Квартплата зросте майже в два рази і складе від 6,33 грн до 9,95 грн / кв. м, в залежності від поверховості та технічного стану.

За словами директора Асоціації управителів багатоквартирними будинками Андрій Никончук, мова про ті об'єкти, які не піднімали тарифи влітку. За словами голови комісії Київради з питань житлово-комунального господарства Володимира Бондаренко, причинами підвищення стали збільшення заробітної плати персоналу ЖЕКів, подорожчання електроенергії і палива для спецтехніки, а також необхідність виділити дотації домівках ОСББ та ЖБК.

На його думку, киянам не варто очікувати чергового подорожчання роботи ЖЕКів та компаній - постачальників послуг в наступному році.

"Ми переходимо в еру індивідуальної оплати, коли кожен городянин зможе платити за надані особисто йому послуги", - сказав Бондаренко.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...