Як буде стягуватися абонплата за воду і тепло в Україні: Розкрито деталі

Абонплата не буде чітко фіксованою сумою.

Ілюстрація: segodnya.ua

Згідно з новим законодавством мешканці багатоквартирних будинків зможуть самі обрати, хто буде надавати їм ту чи іншу послугу, а також можуть не погодитися із запропонованою їм абонплатою на тепло і воду. Про це Обозревателю заявив експерт з питань ЖКГ Сергій Пінчук, повідомляють Патріоти України.

"Згідно з новим законодавством плата з абонентського обслуговування буде виділятися в окремий платіж. Це не буде додатковою платою, яка накладається на споживача. Річ у тім, що сама по собі абоплатата завжди була закладена в вартість послуги, просто зараз вона буде виділятися в окремий платіж" , - зазначив Пінчук, додавши при цьому, що абонентська плата - це плата за розподіл послуги всередині багатоквартирного будинку.

"Сама по собі абонентська плата - це плата за розподіл послуги всередині багатоквартирного будинку. Це облік споживачів, це особисті рахунки, це розрахунок того, хто скільки тепла спожив і т.ін., тобто це та робота, яка завжди була закладена в тариф", - заявив експерт.

"Оскільки зараз абонплата виділяється в окремий платіж, мешканці багатоквартирних будинків зможуть самі обирати, хто буде надавати їм ту чи іншу послугу. Якщо вони ухвалять відповідне рішення - це буде робити той самий монополіст, який робив це раніше. Але мешканці також можуть прийняти рішення про те, що вони самі здійснюватимуть розподіл послуги всередині будинку", - заявив експерт.

"Абонплата не буде чітко фіксованою сумою, вона буде призначатися за домовленістю сторін. Мешканці можуть не погодитися з тією абонплатою, яку їм запропонують. Уряд виставляє тільки граничні розміри абонплати, щоб монополіст не підняв її занадто високо", - заявив експерт.

"Тобто уряд встановлює граничний розмір, а вже ОСББ вираховує абонплату для кожної квартири. Що стосується цифр, то абонплата за опалення буде в районі 30 гривень, а абонплата на воду до 20 гривень", - зазначив експерт.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....