Як купити валюту на смартфоні: У НБУ розкрили деталі нововведення (відео)

Закон "Про валюту і валютні операції", який набув чинності 7 лютого, дозволив українцям купувати валюту онлайн "із будь-якого гаджета". Про запровадження нового закону і його переваги розповів в ефірі ObozTV керівник проектів і програм Департаменту відкритих ринків Національного банку України Емал Бахтар, повідомляють Патріоти України.

"7 лютого ми запустили нову операцію, яку банки всюди запроваджують. Це онлайн-купівля валюти... Вам уже не треба йти в касу банку, стояти в черзі, купувати готівку й тримати її вдома. Ви можете просто зі свого гривневого рахунку онлайн купувати валюту, і вона буде у вас на валютному рахунку", – пояснив представник НБУ.

За його словами, тепер навіть не треба ходити за валютою у банк: "Ви можете в будь-якому місці з будь-якого гаджета в будь-який час зробити це і ризиків взагалі ніяких немає".

Бахтарі нагадав, що закон встановлює ліміт на онлайн-купівлю валюти фізичними особами в розмірі до 150 тис. грн на день. Також він зазначив, що люди з перших днів активно користуються новою можливістю: "Та сума, яку ми побачили в онлайн-купівлі – це люди, які не пішли купувати готівку. Загальний обсяг не змінився. Можливо, хтось тестував цю опцію, люди хотіли перевірити, як воно працює".

Джерело: Обозреватель

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...