Яценюк розповів, де лежать гроші на підвищення зарплат і пенсій

Залишилося дочекатися судового рішення щодо заарештованих активів втікача Януковича, і бюджет може отримати додаткові 1,5 млрд.доларів, пояснив прем'єр.

Арсеній Яценюк пояснив, де взяти додаткові кошти на соціальні виплати та їх підвищення. Ілюстрація:m.day.kiev.ua

Державний бюджет в 2016 році буде "дуже-дуже складно виконати", однак додаткову суму на підвищення соціальних стандартів можна взяти з конфіскованих коштів колишнього президента Віктора Януковича, які на даний момент знаходяться в "Ощадбанку". Про це, виступаючи у Верховній Раді, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, інформують Патріоти України.

"Я вам скажу відверто: зараз у нас немає додаткового ресурсу в зв'язку з істотним падінням цін на нафту і обвалом цін на основні експортні позиції України. Нам буде дуже-дуже складно виконати державний бюджет. Як і в минулому році, заявляю: якщо вийде, зекономлені гроші ми направимо на соціальні виплати", - зазначив він.

Яценюк підкреслив, що реальне джерело, з якого можна взяти гроші на армію і збільшення робочих місць - $1,5 млрд, які заарештовані і знаходяться в "Ощадбанку". "Але щодо них вже два роки немає судового рішення по конфіскації. Я прошу прокуратуру і правоохоронців довести це питання до логічного кінця", - заявив прем'єр.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...