Є низка факторів: Банкіри озвучили прогноз по курсу валют в Україні

Ілюстрація: Минфин

Курс валют в Україні не зазнає істотних змін до кінця лютого при помірному прояві внутрішніх і зовнішніх ризиків. Такий висновок зробили банкіри, повідомляють Патріоти України.

"Обмінний курс на міжбанківському валютному ринку поки нормалізується", - заявив головний економіст українського "Альфа-банку" Олексій Блінов. Він вважає, що гривня може трохи ослабнути до кінця місяця. "Швидше за все, до кінця лютого курс гривня-долар буде коливатися в межах 26,9-27,5 грн / $", - підкреслив Блінов.

Директор казначейства банку "Кредит Дніпро" Олег Курінний спрогнозував коридор курсу на найближчому тижні в межах 27-27,2 грн / $. Він вважає, що прийдешньої весни ці фактори будуть працювати на користь зміцнення курсу гривні.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...