"Є проблема": У Пенсійному фонді пояснили, чому затримують виплату пенсій

Пенсійний фонд гарантував українцям, що в поточному місяці буде забезпечений фінансовим ресурсом в повному обсязі, а в 2019 р. навіть підвищать пенсії.

Пенсійний фонд повідомив, що в липні 2018 року відбулося зміщення графіка виплат пенсій у зв'язку з касовими розривами надходжень єдиного соціального внеску (ЄСВ), який є головним джерелом поповнення ПФУ. "Зміщення графіка фінансування виплат обумовлено касовими розривами надходження єдиного соціального внеску. З початку місяця на виплату пенсій спрямовано 24,9 млрд гривень, зокрема 1,7 млрд гривень протягом 24 липня", - йдеться в повідомленні Пенсійного фонду, повідомляють Патріоти України.

Пенсійний фонд гарантував, що в поточному місяці буде забезпечений фінансовим ресурсом в повному обсязі. У той же час заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір запевнив, що виплата затриманих пенсій - питання декількох днів. "Виплати йдуть, тривають, завершення виплат ми очікуємо через кілька днів. Проводиться робота, щоб в серпні ми виплатили всі рівномірно, без зривів", - сказав він. Заступник міністра розраховує, що в наступному місяці вдасться уникнути затримок виплат пенсій.

Станом на 1 липня 2018 року в Україні налічується 11,4 млн пенсіонерів. В кінці 2017 року рамках пенсійної реформи в Україні підвищили пенсії для 10,2 млн пенсіонерів, або для 90% від їх загальної кількості. Після перерахунків середній розмір пенсій збільшився на 561,18 гривні до 2 447,95 гривні (до середини 2018 року середня пенсія зросла ще на 100 гривень), хоча для 40% пенсіонерів підвищення пенсій склало менше 200 гривень. У 2019 року в рамках індексації пенсії збираються збільшити ще на 20%.

Опублікував: Тетяна Ісічук

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...