​Інакше "пустить з торбами по світу": "Нафтогаз" запропонував "Газпрому" помиритися за $11,6 млрд

Україна подає новий судовий позов проти російського монополіста через імовірне припинення транзиту газу через нашу країну.

Глава Нафтогазу Андрій Коболєв заявив, що його компанія готова відмовитися від нового арбітражного позову проти Газпрому на загальну суму $11,6 млрд для збереження транзиту російського газу через Україну, повідомляють Патріоти України з посиланням на 5 канал.

«Головна підстава цього позову - втрата вартості нашої ГТС через те, що" Газпром "побудує обхідні потоки і не виконає свої зобов'язання перед" Нафтогазом "як власником контракту», - повідомив глава «Нафтогазу» в ефірі. Він додав, позов направлений до Стокгольмського суду.

"Ми фактично говоримо російським колегам: якщо ви будуєте (газопроводи в обхід України - ред.), То компенсуйте (втрату Україною транзиту). Якщо ви хочете транспортувати газ і готові підписати довгостроковий контракт з європейським правом з гарантіями, що ці гроші нам заплатите, то ми готові від позову відмовитися", - повідомив Коболєв.

За словами високопосадовця, питання нового позову Нафтогазу до Газпрому винесуть на тристоронні переговори щодо транзиту газу як один з інструментів тиску на Росію.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...