Інвестори вірять в Україну: У Дніпрі побудують сміттєсортувальну та біогазову станцію за 50 млн доларів

Сміттєпереробний завод та комплекс з реактором можуть запрацювати у Дніпрі вже через рік-два, прогнозує Філатов.

Ілюстрація: kompravda.eu

Британська компанія "Фарстон" має намір встановити у Дніпрі сміттєсортувальну лінію вартістю 35 мільйонів доларів та анаеробний біореактор для одержання біогазу з органічних відходів вартістю 15 мільйонів доларів. Про це у інтерв’ю газеті "День" заявив міський голова Дніпра Борис Філатов, повідомляють Патріоти України з посиланням на EcoTown.

"Буде облаштована сучасна сортувальна лінія, яка дозволить заробляти інвесторам на цінних компонентах вилучених з твердих побутових відходів. Фракція органіки, яка у Дніпрі становить 25-30% відсотків в залежності від сезону, перероблятиметься в анаеробному біореакторі і вироблятиметься біогаз, який піде на продаж або спалюватиметься на установці для генерації електроенергії", - зазначив Філатов.

Реалізація проекту дозволить у Дніпрі щорічно переробляти до 200 тисяч тонн сміття. Сміттєпереробний завод та комплекс з реактором можуть запрацювати у Дніпрі вже через рік-два, прогнозує Філатов.

"Пропозиції щодо утилізації сміття приходять у середньому раз на тиждень: на цьому тижні були канадці, раніше приїжджали китайці, йдуть перемовини з японською зовнішньоекономічною компанією. Але у практичній площині можна говорити лише про англійців, з якими ми реально можемо вийти на фінішну пряму: за місяць досягнемо домовленостей і визначимо правову форму співпраці, ще чотири місяці піде на проектування, рік - на будівництво", - додав мер Дніпра.

Згідно з попередніми підрахунками, проект повинен окупитися протягом 10 років. "Англійська компанія планує заробляти на цьому проекті до 4 млн доларів на рік. Сьогодні ми ведемо перемовини, аби наші комунальні підприємства, які експлуатують полігон, могли претендувати на частку в прибутку - від 10 до 15%", - додав він.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...