"Какой дурак придумал?'': Українців обурили нові гроші від НБУ (фото)

Нацбанк припинив друкувати паперові купюри номіналом від 1 до 10 гривень, натомість же з'явилися металеві монети. Українці розгнівані нововведенням і нарекли "нові гроші" дуже незручними, повідомляють Патріоти України.

Так, вже найближчим часом в Україні з'являться монети номіналом 5 і 10 гривень. Монетний двір в цьому році повинен вирізати аж 200 мільйонів таких монет.

Експерти прояснили, що реформа була вимушеною, оскільки дрібні купюри дуже швидко зношуються. Також купівельна спроможність гривні за останні п'ять років впала приблизно втричі. Прості ж українці нововведенню раді не завжди.

"Який дурень придумав таке? Ми вже не бачимо! Я ту копійку, гривню віддаю за копійку, а дві гривні за дві копійки", – поскаржилися продавчині на ринку. На їхню думку паперові гроші легші, а тому зручніші за монети.

При цьому колекціонери монет зраділи нововведенню, а ось прості українці зізналися в тому, що маленький розмір грошей їх лякає. "Але розмір, звичайно, людей лякає. Вони дивляться і кажуть, що гривня в очах людей зменшилася до розміру однієї або двох копійок", - зізнався колекціонер Костянтин Голубєв.

Дату введення в обіг монет номіналом 5 і 10 гривень Нацбанк ще не повідомив. Але хвилюватися за те, що хтось не встигне позбутися банкнот, не варто – в магазинах їх прийматимуть, поки вони не зносяться.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...