"Катастрофічна ситуація": Стало відомо, кого позбавлять субсидій в Україні

До квартир та приватних будинків з перевірками будуть ходити "ревізори".

Ілюстрація: depo.ua

У цьому році бюджет на субсидії збільшували двічі: грошей не вистачає, а програму субсидій, як заявляють міжнародні та українські експерти, доведеться скорочувати, повідомляють Патріоти України з посиланням на realist.online.

Субсидію українцям розраховують два рази в рік: на опалювальний і неопалювальний сезони. Без комунальної знижки після наступного перерахунку можуть залишитися, наприклад, пенсіонери, які внаслідок осучаснення отримали "надбавку" від 1 тис. грн і більше. Також знижку заберуть у тих, хто зробив покупку на суму від 50 тис. грн і у кого істотно виріс дохід.

Варто відзначити, що перші кроки на шляху до адресної перевірки субсидіантів вже зроблені. Так, Міністерство соціальної політики розробило законопроект "Про соціальних інспекторів". Якщо його приймуть, вже в наступному році до будь-якого субсидіанта додому може з'явитися "ревізор". І, якщо виявиться, що в квартирі є нова дорога техніка і свіжий ремонт, інспектор має право позбавити сім'ю субсидії.

Відзначимо, в деяких містах вже зараз субсидії отримують 60% населення - це катастрофічна ситуація, впевнена координатор житлових програм "Опори" Тетяна Бойко.

"Нормальною буде ситуація, коли у нас буде 20-30% - не більше. Але коли в країні 60% - це ненормально. Тут питання ще в тому, наскільки реально бідні ці люди. Тобто необхідна верифікація субсидіантів, єдина база, синхронізація з усіма реєстрами, щоб перевірити. Не може вважатися бідною людина, у якої немає високої "білої" зарплати, але у неї є квартира вартістю $100 тис. і дві машини", - вважає експерт.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...