Казахстан зацікавився новими українськими літаками

У Казахстані мають намір співпрацювати з Україною у сфері послуг з авіаперевезень надважких і великогабаритних вантажів.

Ан-148. Ілюстрація:bizavnews.com

Найближчим часом буде розроблено план заходів із забезпечення авіакомпаній і зацікавлених структур Республіки Казахстан регіональними реактивними пасажирськими літаками Ан-148 та Ан-158, а також – з надання послуг з авіаперевезень надважких і великогабаритних вантажів. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передають Патріоти України з посиланням на Главное.

Віце-прем'єр прокоментував результи 13 засідання спільної Міждержавної українсько-казахстанської Комісії з економічного співробітництва.

За його словами, Україна запропонувала Казахстану поставки нового вертолітного двигуна ТВ3-117ВМА-СБМ1В, а також – можливості здійснення капітального ремонту двигунів сімейства Д-36 і двигунів ТВ3-117.

"Домовлено активізувати взаємодію ДК "Укрспецекспорт" і ТОВ "Казахстанська авіаційна промисловість" щодо створення на базі Авіаційно-технічного центру в Астані сервісного центру з технічного обслуговування літаків сімейства «Антонов». Плануємо завершити узгодження проекту Угоди між КМУ та Урядом Казахстану про виробничу кооперацію в авіабудуванні і підготувати його до підписання», - підкреслив Зубко.

За його словами, має перспективи розвиток двосторонніх відносин в сфері дослідження і використання космічного простору. "Домовилися підтримати співпрацю в рамках українсько-казахстанської робочої групи зі створення космічного ракетного комплексу на базі ракети-носія легкого класу", - зазначив Зубко.

Він наголосив на важливості посилення двосторонньої співпраці у суднобудуванні. Ідеться, зокрема, про проектування, будівництво та оснащення кораблів і катерів РК. Геннадій Зубко відзначив, що Україна готова запропонувати концепцію і поставити обладнання для організації охорони морської ліні Республіки Казахстан.

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...