Казочки Яценюка: В Україну не повернули жодної копійки з грошей Януковича, - ГПУ

Навіть ті гроші, які вдалося повернути, не мають ніякого відношення до активів колишніх чиновників.

Гроші Януковича приховані у надійному місці. Фото: actualcomment.ru.

До бюджету України поки не вдалося повернути гроші, вкрадені екс-президентом України Віктором Януковичем і його оточенням. Про це ЛІГА.net заявив заступник генерального прокурора Віталій Касько, передають Патріоти України.

Коментуючи повідомлення про те, що в минулому році в Україні вдалося повернути 8 тис. грн коштів режиму Януковича, Касько пояснив: "Все, що повернули, не стосується активів колишніх чиновників. Та й з самою цією цифрою цікаво йдуть справи". За його словами, в бюджеті є статті, які стосуються повернення коштів, отриманих в результаті кримінально караної корупції.

"Будь-кого. Депутата сільської ради, міліціонера, прокурора. І рішення про те, на який саме рахунок/ статтю бюджету їх направляти після конфіскації, приймає виконавча служба. насправді, таких коштів на підставі вироків суду в минулому році було близько 300 тисяч гривень. Не 8 тисяч, звичайно, але теж смішна сума, враховуючи рівень корупції в Україні", - сказав чиновник.

"Але з цих 300 тисяч немає жодної копійки коштів колишніх чиновників. Тому ці включення в бюджет щороку запланованих мільярдів - популізм. Будь-якому фахівцеві відомо, що в цей період заарештовані за кордоном кошти чиновників епохи Януковича в країну не повернуться", - додав заступник генпрокурора.

На уточнююче питання, чи означає це, що нині ні копійки з активів Януковича не повернуто, Касько відповів: "Ні. Тому, що на сьогоднішній день немає жодного обвинувального вироку українського суду щодо колишніх чиновникам зі списку санкцій. Навіть першої інстанції. Не кажучи вже про вироки, що вступили в силу. Жодного".

Нагадаємо, нещодавно Арсеній Яценюк пообіцяв 1,5 млрд. заарештованих коштів направити на фінансування армії.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...