Хіти тижня. Без дніпровської води: Люди тікають зі степового Криму - пустеля насувається

З тих пір, як українська влада перекрила поставки води в окупований Крим, на півострові різко розширилися солончаки, і в степових районах вже нічого не росте.

Про це розповіла кримчанка Анастасія Шевчук, яка щойно повернулася з півострова, передають Патріоти України.

За її словами, в районі Керчі, Армянська. в селах, деякі люди навіть їдуть, тому що у них немає води. Також Анастасія каже, що у кримчан є проблеми зі свердловинами.

"Росія вважає, що надра належать державі та бурити свердловини для городів людям не дозволяють. Ті, у кого є колодязі або старі свердловини, потихеньку ними користуються, тому вони можуть поливати свої городи. А літо в цьому році незвичайно спекотне, вранці вже +27-30 градусів. За кримськими прикметами, якщо травень був з хорошими дощами, то урожай буде. Але в цьому році травень був сухий, і все це погіршило ситуацію", - зазначила Шевчук.

Вона підкреслила, що земля тріскається буквально на очах. "Усі помідори тепер везуть з Краснодарського краю, тут у нас нічого не росте", - говорить Анастасія.

Джерело: Обозреватель

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...