Хіти тижня. Без України - ніяк: Стало відомо про серйозні проблеми "Газпрому"

Росіяни в 2020 році не зможуть обійтися без української газотранспортної системи для транзиту в Європу.

"Газпрому" доведеться домовлятися з Україною про транзит і після запуску газопроводу "Північний потік-2", повідомляють Патріоти України.

Росіяни в 2020 році не зможуть обійтися без української газотранспортної системи для транзиту в Європу, оскільки до того моменту наземна інфраструктура в ЄС ще не буде готова до прийому газу "Північного потоку-2", пише "Комерсант".

"До кінця 2019 року, коли закінчується контракт на транзит газу через Україну, "Газпром" зможе прокачати через Nord Stream 2 не більше 34 млрд кубометрів з проектних 55 млрд кубометрів. Таким чином, укладання нового транзитного контракту з Україною неминуче", - сказано в матеріалі.

Як зазначає Симон Пірані з Оксфордського інституту енергетичних досліджень, "Газпром" може до 2024 року забезпечити повне завантаження Nord Stream 2 і двох ниток "Турецького потоку", що, ймовірно, дозволить компанії відмовитися від українського маршруту для забезпечення портфеля довгострокових контрактів (близько 180 млрд кубометрів на рік). Але, на його думку, з огляду на зростання попиту на російський газ, компанія "на практиці не зможе повністю закрити двері для українського транзиту", навіть коли зазначені газопроводи будуть побудовані.

Глава МЗС Польщі Конрад Шиманський заявив, що отруєння в Солсбері створює нову ситуацію в Європі, тому Німеччина повинна оцінити, чи Росія заслуговує довіри партнерів у контексті реалізації газового проекту "Північний потік-2".

Опублікував: Evora

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...