Хіти тижня. Блакитне паливо не для всіх: Росія пригрозила ЄС дефіцитом газу

Голова правління "Газпрому" Олександр Медведєв вважає, що Європа може зіткнутися з нестачею природного газу і стрибком цін на паливо в найближчі 10 років.

Про це він завив в інтерв'ю Reuters, передають Патріоти України.

"Європа сильно прорахувалася в своєму припущенні, що їй не знадобляться значні додаткові обсяги газу, і якщо вони знадобляться, велика частина з них може бути поставлена не з Росії", - сказав Медведєв.

"Прогнози багатьох серйозних аналітиків показують, що Європа скоро зіткнеться з великим газовою кризою, і що ще гірше - різким зростанням цін", - додав він. Медведєв нагадав про серйозне зростання експорту російського газу в Європу в минулому році, зазначивши, що "Газпром" може наростити свою частку на європейському ринку до 40% на тлі скорочення виробництва палива в Нідерландах і Великобританії, а також уповільнення зростання обсягів в Норвегії.

При цьому він підкреслив, що Росія в 2019 році має намір почати великі поставки газу в Китай. За його словами, РФ здатна задовольнити попит на газ як на східному, так і на західному напрямку, однак порадив Європі визначатися з джерелом газу вже зараз.

Частка російського "Газпрому" на газовому ринку Європи в 2017 році досягла 34,7%, що є історичним рекордом.

Опублікував: Олег Устименко

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...