Хіти тижня. Буде "переворот"? У Росії працівники "Газпрому" влаштували бунт (відео)

У Ямало-Ненецькому окрузі Росії вже п'яту добу страйкують понад двісті вахтовиків, які працювали на колись найбагатшому підприємстві країни - ВАТ "Газпром". За словами фахівців, їм не платили зарплату вже чотири місяці, повідомляють Патріоти України з посиланням на російське видання "Сибір. Реалії".

Свої проблеми вахтовики виклали у відеозверненні до правоохоронних органів і звичайних співгромадян, яке було викладено в інтернеті. Відразу після цього до страйкуючих прямо на родовище приїхали співробітники Слідчого комітету Росії.

За словами робітників, їм не тільки припинили виплачувати заробітну плату, а й перестали годувати. А в разі, якщо вони будуть куди-небудь скаржитися, керівництво підприємства пригрозило виселити їх з вахтового містечка. Як-небудь довести сам факт працевлаштування також проблематично: трудові договори, які були на руках вахтовиків, керівництво обманним шляхом забрало у них ще раніше.

Формально вони були укладені з будівельною компанією "Північ", яка офіційно є підрядником ТОВ "Газпром Видобуток Уренгой". Керівництво останнього заявляє, що не має перед своїм партнером ніякої заборгованості - нібито всі платежі за виконані роботи по ізоляції трубопроводів були перераховані точно в строк. Однак до робочих ці гроші чомусь так і не дійшли.

У результаті стало відомо, що за фактом невиплати зарплати місцева прокуратура порушила кримінальну справу. А в уряді Ямало-Ненецького автономного округу тепер створено антикризовий штаб, в якому вже пообіцяли погасити всі заборгованості по зарплаті до 1 грудня.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...