Хіти тижня. Будьте пильними: В Україні почали масово видавати зарплати фальшивками, гряде фінансовий колапс, - експерти (відео)

П'ята частина тіньових коштів в країні — це підроблені купюри. Найчастіше аферисти підробляють гривні великих номіналів — 200 і 500 купюри.

Фінансові експерти занепокоєні ситуацією, яка останнім часом склалася на валютному ринку України, адже обмінники та банки масово заполонили фальшиві гроші, інформують Патріоти України з посиланням на ЗМІ.

обмін валют

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на відповідні коментарі фінансових експертів.

У повідомленні йдеться, що п'ята частина тіньових коштів в країні — це підроблені купюри. Найчастіше аферисти підробляють гривні великих номіналів — 200 і 500 купюри.

"Підробляти купюри номіналом 5, 10, 20 і навіть 50 грн немає жодного сенсу. Інфляція і девальвація зробили свою справу. Навіть якщо ви зазирнете у гаманець до людини, що розплачується на касі в магазині, то побачите, що зазвичай люди з собою вже носять купюру у 200, 500 грн", — розповів Невмержицький.

А ось потрапляють в Україну фальшиві гроші різними шляхами. Якщо говорити про великі поставки, то, за словами експерта Олексія Куща, приходять вони з третіх країн, причому виготовляють їх промисловим способом.

"Тому такі купюри досить якісні і відрізнити їх досить важко. У 2014 році у нас був навіть невеликий сплеск, коли такі гроші надходили з непідконтрольної частини Донбасу. Але ця хвиля досить швидко спала", — розповідає експерт.

Окрім того, невеликими партіями фальшивки надходять в Україну і поштою. Наприклад, у Реєстрі судових рішень є кілька справ, які свідчать про такий спосіб переправлення.

Так, житель Львівської області через відділення пошти отримував бандеролі з фальшивими грошима євро і доларами.

А ось житель Чернівців налагодив цілу систему постачання фальшивої валюти з Італії. У цій країні він познайомився з місцевою мафією. Для них в Україні підшукував клієнтів, які готові були за півціни купити підроблені гроші.

Збувають фальшивки переважно у тіньовому бізнесі. Ними дають хабарі, розплачуються за товари і послуги, можуть і неофіційну зарплату такими грошима виплачувати.

Такі купюри збувають там, де крутиться велика готівка.

"Продовольчі ринки, авторинки, при купівлі-продажі нерухомості теж можуть збути підробку", — резюмує експерт.


В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...