Хіти тижня. Будуть "сюрпризи"? Експерти спрогнозували, чого чекати від курсу долара в Україні (інфографіка)

До кінця року долар коштуватиме не більше 28,5 грн., прогнозують експерти, повідомляютьПатріоти України.

"Верхня межа курсу за сприятливих обставин до кінця року становитиме близько 28,5 гривень за долар. Може дійти до 29 гривень", - каже фінансовий аналітик Віталій Шапран.

Його підтримує директор департаменту одного з українських банків Ярослав Кабін. За його словами, долар не подолає позначку у 28,5 грн.

До кінця року долар коштуватиме 28,5. У 2019-му - 30 грн. "Новини про розміщення євробондів і співпрацю з МВФ позитивно вплинули на ринок. Це поки жодним чином не відбилося на курсі. З іншого боку, це збільшує ймовірність того, що курсова стабільність збережеться до кінця року", — наголосив Шапран.

Вплинути на зміцнення курсу гривні можуть аграрії, якщо активно продаватимуть валюту на українському ринку. "Крім того, до кінця року необхідно платити квартальні податки. Отже, бізнес продаватиме долари і купуватиме гривні, щоб виконати свої зобов'язання. Серед негативних факторів - зростання гривневої маси", - резюмує фінаннсовий аналітик.

Джерело: Обозреватель

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...