Хіти тижня. "Бутафорський пропагандистський проект": У МінТОТ розкрили масштаб проблем з Кримським мостом

У росіян проблеми і з будівництвом під'їзних шляхів до Кримського мосту.

Побудований Росією Кримський міст - "бутафорський пропагандистський проект". Численні порушення при будівництві зробили конструкцію мосту дуже ненадійною, що вилилося у величезні проблеми для окупантів. Про це розповів міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, посилаючись на аналіз супутникових знімків мосту, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Бравада з боку будівельників мосту, що міст нібито такий стійкий, що витримує будь-який землетрус, не відповідає дійсності. Насправді конструкція моста не така, як підкреслюють російські фахівці. Він зараз у спокійному стані рухається, коли немає землетрусів", – заявив Черниш.

За його словами, рух моста відбувається в різних напрямках: "Умовно кажучи, одні частини мосту здіймаються вгору, інші рухаються вниз. Це пов'язано з тим, що, по-перше, в такому місці збудовано, по-друге, через конструкції... За рахунок супутникових знімків з різних кутів ми бачимо, що різні частини мосту рухаються в різні боки. Створюється напруга для полотна, яким рухаються автомобілі".

Міністр також нагадав, що запуск залізничного сполучення на мосту постійно зривається, терміни переносяться. "Ми констатували безліч порушень міжнародно визнаних практик під час будівництва. Незважаючи на російську пропаганду, ми емпірично доводимо до громадськості, що, на нашу думку, це просто бутафорський пропагандистський проект, і він несе загрозу і для тих, хто рухається по мосту, і для судноплавства", – наголосив представник українського Кабміну.

Черниш повідомив, що у росіян виникли проблеми і з будівництвом під'їзних шляхів до Кримського мосту. "Тунель будують близько кілометра в селищі Жовтневе біля Керчі. В минулому році, коли почали його будувати, стався зсув ґрунту і будівництво було припинено. Потім компанія із Санкт-Петербурга розрахувала, які ґрунти класти під залізничне полотно. Зазвичай рейки і шпали укладають на "подушку" з гравію і відповідних ґрунтів. Так вони прорахувалися навіть під час вибору – немає таких міцних ґрунтів зараз, щоб побудувати під'їзні залізничні колії до мосту. Знову прорахувалися і виділили додатково 3 млрд рублів тільки для того, щоб змінити проекти", – підкреслив він.

Міністр також зазначив, що будівельники не врахували перетікання води з Азовського в Чорне море, який несе додаткові мулові відкладення до опор мосту: "Там є проблема глибини самого Керченського каналу. Навіть у суміжних портах Криму треба зараз велику кількість коштів виділити для того, щоб вони функціонували, якщо вони намагаються їх запустити всупереч санкційному режиму... Ніхто цього не прораховував, навмання побудували... Річки впадають в Азовське море, несуть пісок, мулові відкладення. Цей рух також треба прораховувати".

Також Черниш вважає фейковими випробування моста на міцність, в яких брав участь президент РФ Володимир Путін. "В тестовому режимі проїхали кілька КамАЗів на чолі з президентом – для такого спорудження це не навантаження. У радянський час танки проганяли, а тут кілька КамАЗів, причому невідомо, чи навантажених. Для тестів це смішно", – додав він.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...