Хіти тижня. "Денег нет, но вы держитесь": У Росії рекордно підвищують пенсійний вік і податки

Пенсійний вік у 65 років у Росії стане одним з найвищих у СНД.

Фото: pnp.ru

Росіяни вже незабаром будуть виходити на пенсію в 65 років і більше витрачати на податки. Відповідні пропозиції підготував уряд Російської Федерації на чолі з Дмитром Медведєвим, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТАСС.

"Пропонується ввести досить тривалий перехідний період - почати його пропонують з 2019 року, щоб крок за кроком досягти виходу на пенсію в 65 років для чоловіків в 2028 році і в 63 роки для жінок в 2034 році", - цитує російського прем'єра видання.

До слова, підвищення пенсійного віку на даний момент відбувається в багатьох країнах Європи у зв'язку з проблемами з фінансуванням Пенсійних фондів. На прямій лінії президент РФ Володимир Путін заявив, що відноситься до питання підвищення пенсійного віку "надзвичайно обережно", але вже через тиждень Медведєв анонсував нововведення. Так, судячи з його слів, щорічно вік виходу на "заслужений відпочинок" будуть збільшувати на 6 місяців, в результаті вже через 10 років чоловіки отримуватимуть пенсії в 65 років, а жінки - в 63.

В середньому росіяни, які досягають 60 років, живуть ще 14,7 року. Відповідно, після нововведення від Медведєва, жителі Росії зможуть насолоджуватися пенсією всього 9,7 р.

До слова, крім підвищення пенсійного віку, Дмитро Медведєв оголосив про ще один неприємний для росіян нововведенні. Ставку податку на додану вартість (ПДВ) підвищать з 18 до 20%. До слова, з огляду на те, що податок закладений в кінцевій вартості більшості товарів і послуг, таке нововведення вдарить по гаманцях більшості жителів РФ.

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...